sâmbătă, 7 iulie 2012

Speranţa USL-istă a României


Reamintesc: eu interpretez, comentez evenimentele politice din perspectiva unui comunist. Cei care nu acceptă această perspectivă ar putea să-şi protejeze „nervii” evitând lectura articolelor mele.
„Regimul Băsescu” a adus la apogeu politica post-decembristă de expropriere a românilor de avuţia lor naţională, în avantajul marelui capital internaţional şi al unor indivizi fără scrupule din fauna pedelistă, politica de transformare a României în colonie.
Restructurarea Puterii politice în România, în detrimentul regimului Băsescu, nu-i o revoluţie, ci o reformă în cadrul aceluiaşi stat burghez (denumit eufemistic „stat de drept”) ai cărui guvernanţi reali nu sunt cei pe care-i alegem noi, ci împuterniciţii marelui capital bancar şi industrial internaţional (FMI ş.cl.).
Nu pot paria, dar sper că între regimul Băsescu (inclusiv PDL) şi USL-işti este o deosebire. Sper că USL încearcă să salveze ceea ce se mai poate salva din demnitatea naţională şi din interesul naţional, sper că ne va scoate din condiţia de colonie în care am ajuns. Va fi extrem de greu: toate forţele economice, politice, mediatice care au interesul ca România să rămână o colonie vor accepta regimul USL numai dacă acesta le va promova, în continuare, interesele, preferând regimul USL pentru că are de partea lui, în deosebire de regimul Băsescu, încrederea, speranţa majorităţii cetăţenilor acestei ţări.
Antonescu şi Ponta au de ales între alternativele:
- ascunderea aceleiași Mării sub altă pălărie (camuflarea aceluiaşi regim antipopular şi trădător de patrie sub alte lozinci politice). În această variantă, ei vor sfârşi politic prin a atrage asupra lor o imensă ură, precum Băsescu;
- realizarea unei politici în interesul cetăţenilor României, inclusiv în interesul capitalului românesc, nedreptăţit în comparaţie cu marele capital internaţional. În această alternativă dificultatea cea mai mare va consta în înţelepciunea, diplomaţia, viclenia prin care se va evita confruntarea (violentă) cu instituţiile europene şi trans-atlantice care reprezintă interesele marelui capital internaţional. Sârbii, în opinia mea un popor cu o coeziune mai puternică şi un sentiment de demnitate naţională mai accentuat decât au românii, au încercat varianta confruntării făţişe cu duşmanii, dar consecinţele au fost tragice pentru ei.
Dacă şi în măsura în care Antonescu şi Ponta vor reuşi să realizeze o astfel de politică, ei îşi vor înscrie numele la loc de cinste în istoria acestui popor. Amândoi au calităţi reale prin care ar putea deveni mari personalităţi politice. O confruntare între ei, mai ales în această etapă, în care balaurul băsesc-pedelist n-a fost învins, ar fi dezastruoasă şi pentru ei, şi pentru majoritatea poporului, care-şi pune speranţa în ei.
Antonescu funcţionează eficient, în parametri maximali, Ponta este puţin jenat de scandalul „plagiatului”. El trebuie să se elibereze de acest complex. „Plagiatul” este un termen vag, nu are precizia termenilor matematicii. Nu avem criterii infailibile pentru a decide care lucrare plagiază şi care nu. E ca şi în cazul termenului „chel”: nu ştim câte fire de păr trebuie să-i lipsească unui om ca să spunem că este chel. Chestiunea dacă doctoratul lui este ori nu umbrit de acuzaţia de plagiat este secundară pentru omul politic Ponta. Dacă ar fi în discuţie cariera de cărturar, de profesor universitar a lui Ponta, atunci acuzaţia de plagiat ar avea o greutate mult mai mare. Găselniţa aceasta, privind plagiatul lui Ponta, este comparabilă cu găselniţa lui Emil Constantinescu „Credeţi în Dumnezeu, domnule Iliescu ?”, prin care E.C. a derutat opinia electoratului, căci în acel moment nu desemnarea  Patriarhului României era problema, ci alegerea Preşedintelui României.

7 comentarii:

  1. Foarte bună analiza. Şi eu sunt de acord să mergem pe mâna celor doi. Momentan.

    RăspundețiȘtergere
  2. La referendum voi vota pentru demiterea lui Băsescu.
    Dar pentru alegerile parlamentare din toamnă nu m-am decis. Principiile mele politico-ideologice îmi spun că PAS ar fi cel mai apropiat de opţiunile mele. Nu ştiu însă dacă, în condiţiile actualei legislaţii, n-ar fi o irosire a votului meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bună analiza, mergem pe mâna celor doi, dar nu trebuie să ne pierdem simţul critic. Jos Băsescu, jos PDL, dar trebuie să fim atenţi pentru că din nefericire pentru poporul român nici USL nu este de partea sa.Totuşi în cadrul strâmt al democraţie burgheze-mai nou se numeşte stat de drept- USL este de preferat, deoarece aroganţa, hoţiile şi cedările din avuţia naţională către capitalul străin -ostil intereselor româneşti-a binomului PDL-Băsescu au întrecut limita suportabilităţii.

    Şi eu cred că PAS este o opţiune validă. M-am convins de acest lucru discutând îndelung cu domnul preşedinte al partidului,Gheorghe Rotaru. Totuşi aici cred că merită făcută o remarcă. Preşedintele partidului, Rotaru, se află pe o poziţie mult mai avansată politic decât restul partidului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Membrii PAS ar trebui să fie mult mai activi. PAS ar putea fi partidul cu adevărat de stânga.

    Îmi propun ca în acest concediu să fiu şi eu mai activ.

    Mă îngrijorează ascensiunea partidului lui Dan Diaconescu Direct. Intuiţia îmi spune că individul acela este un mare păcălici. Partidul lui este un fel de FNI, iar el este un fel de Vântu.

    Regret căderea PRM.

    RăspundețiȘtergere
  5. PAS trebuie să se miște mult mai mult ca să aibă o șansă. Momentan are zero șanse în noimebrie. Fără manifestații curajoase niciun partid de stânga nu poate ieși în evidență azi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte adevarat, ce scrie in articol. Bine analizat si argumentat. Indubitabil PAS in opinia mea este azi ceea ce poate inca salva Romania. Problema PAS este una, dar magistrala: practic nu este cunoscut. Cred ca este datoria oricarui cetatean de buna credinta sa punem umarul la popularizarea PAS.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Cred ca este datoria oricarui cetatean de buna credinta sa punem umarul la popularizarea PAS."

    De exemplu, dv. cum faceţi "popularizarea PAS" ?

    RăspundețiȘtergere