sâmbătă, 22 decembrie 2012

22 decembrie 1989 – 22 decembrie 2012


          Este al 23-lea an în care politicieni ipocriţi, ziarişti cu salarii grase (precum acel propagandist pătimaş pro-NATO, Radu Tudor) reiau minciunile despre „masele de muncitori care au strigat 'Jos comunismul !' ” în decembrie 1989. Pe huonoarea voastră ? Aţi făcut voi un referendum atunci ? Aveţi curaj să faceţi un referendum pe această temă fie şi acum ?

          Am urmărit discursurile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu din şedinţa Parlamentului pentru învestirea noului guvern. Ca aspect pozitiv am reţinut reafirmarea obiectivului lansat în campania electorală de a face din România un partener demn în structurile euro-atlantice. Sper să aibă tăria morală de a nu abandona acest obiectiv; susţinere populară masivă au.

          Ciudăţenii există şi în componenţa noului guvern. De exemplu un economist, Eugen Nicolăescu, conduce Ministerul Sănătăţii, un medic, Nicolae Bănicioiu, conduce Ministerul Sportului şi Tineretului ş.a.

          Cel mai urât dintre pământeni, Traian Băsescu, rămâne la Cotroceni. Se spune că alde Victor Ponta, probabil ca urmare a unor presiuni externe, au încheiat un pact de coabitare cu Guvernatorul impus de Marele Licurici împotriva voinţei exprimate prin vot de milioane de alegători, care i-au spus ferm lui TB „Pleacă !” Individul ne va mai călări vreo doi ani, după care va beneficia, el şi familia lui, din sudoarea umilitului popor, de privilegiile de fost şef al statului.

Închei cu nişte lozinci dragi mie, în preajma Anului Nou:
Jos comunizmul !
TrăiasCĂ CApitalismul neocolonialist, cea mai perfectă formă de organizare socială !
Să trăiţi bine ! Ha-ha-ha !

PS

1). Îţi vine rău: în noul Parlament s-au strecurat, prin cotloanele legii electorale, indivizi din PDL care nu meritau să mai fie în "clasa politică" a României;  de exemplu Elena Udrea şi Roberta Anastase. Dar nici politicieni ca Petre Roman şi Victor Ciorbea, care au contribuit la aducerea României în starea de neocolonie, nu trebuia reşapaţi de către USL.

2). Individul extrem de versatil numit Valeriu Zgonea, care ar face pact şi cu Dracul, numai să rămână Preşedintele Camerei Deputaţilor şi, în general, numai să parvină, face (în emisiunea "Exces de putere", de la Antena 3) teoria necesităţii pupării în bot cu Traian Băsescu şi ai lui !

Intuiţia îmi spune că ordine din exterior au condiţionat recunoaşterea internaţională a succesului în alegeri al USL de încheierea unui "pact" de neagresiune cu Guvernatorul Traian Băsescu şi instrumentele lui.



Un comentariu: