duminică, 24 martie 2013

Traian Băsescu, adică răul care nu piere


          Mă întreb cu adevărat: oare există, în întreaga noastră istorie, o altă personalitate implicată în politică, de la Bicilis încoace, care să concentreze atâta răutate, precum acest Traian Băsescu ? Dacă știți o personalitate care ar putea concura, din acest punct de vedere, cu Traian Băsescu, nominalizați-o, prezentând argumentele dv. Chiar nu știu o personalitate din istoria noastră politică  ce ar putea constitui un material didactic mai util pentru a studia răul din multiple perspective – politică, sociologică, morală, psihiatrică etc.
          Într-un trecut nu prea îndepărtat, într-o emisiune de televiziune, Băsescu ne lăsase o speranță: după ce-și va termina mandatul de Președinte al României se va retrage din politică. Deși mă durea sufletul să știu că individul acesta, care a făcut atât rău românilor și României, va avea, din banii noștri, privilegiile unui fost șef de stat, totuși simțeam o alinare, gândind că se va retrage din politică. Așa cum a făcut într-un anumit moment Ion Iliescu, cel cu mâinile mânjite de sângele Ceaușeștilor, cel care acum scrie despre Héloïse a lui, "Revoluția Română din Decembrie 1989".
          Dar, cu prilejul recentei alegeri a președintelui PDL, după ce a eșuat în tentativa lui de a o impune în fruntea PDL pe Elena Udrea, cea care corespunde perfect imaginii neacademice a politicii ("Politica este o….."), Băsescu a declarat că nu se va retrage din politică și că își va face propriul lui partid. Mi-e clar: cât timp mai există fie și un singur român care mai poate mișca măcar un deget, Traian Băsescu nu și-a încheiat rolul lui malefic în această lume.
          Ce l-o fi determinând să persevereze în a ne otrăvi viețile prin prezența lui malefică în politica românească ? Răspunsul nu e greu: setea de putere, groaza că, pierzând imunitatea pe care o are acum prin lege, ar putea fi judecat pentru relele făcute acestui popor, comanda "Aport !" pe care o primește din afară, de la stăpânii lui.
          Mi-a murit un vis frumos, un vis cu Traian Băsescu în boxa acuzaților.

2 comentarii:

  1. Traian Băsescu nu mai trebuie băgat în seamă. Indiferenţa cred este singura armă care-l poate atinge pe cel care trăieşte doar cu scandal!
    Ca patron de partid nu va avea imunitatea de acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă doar ar face spume la gură, am putea să nu-l băgăm în seamă. Dar e în stare să ne dea cu piatra în cap ! De aceea trebuie să stăm cu ochii pe el.

      Ștergere