duminică, 12 octombrie 2014

Rusia s-a trezit!



          Am văzut un film, existent în internet, din care am înțeles că Rusia s-a trezit din hipnoza indusă de șmecherii din Occident.
          După ce trădătorul Gorbaciov a introdus calul troian în propria cetate, după ce bețivul decrepit, caricatura numită Elțîn a continuat cu mai multă eficiență procesul de subminare a Rusiei, marea țară de la răsărit și-a găsit un conducător potrivit, capabil să-i apere demnitatea, în personalitatea lui Putin.
Și înainte de căderea Zidului Berlinului, dar mai ales după aceasta, șmecherii din Occident au folosit, pentru a-și extinde sistemul colonial, o armă mai eficientă decât bomba nucleară: arma manipulării. Repet pentru a n-a oară: manipularea este pentru spirit ceea ce este SIDA pentru organism, ea distruge sistemul imunitar al spiritului, distruge discernământul.
          Oare pe aceste meleaguri se va produce vreodată minunea asta, a învierii spiritului adormit prin hipnoza manipulării?
          Prefer o lume multipolară, decât o lume în care Marele Licurici se crede Dumnezeu pe Pământ, încălcând cinic oricare regulă a dreptului internațional. Multipolaritatea este, în planul sistemului politic mondial, corespondentul separației puterilor din cadrul sistemului politic democratic al unei țări.
          Nu știu cine a făcut acest film, dar în el am identificat multe adevăruri, spuse răspicat de către Putin.

Transcriu subtitrarea filmului aici:

Putin:

          ”Rusia și-a asumat responsabilitatea de a nu mișca formațiuni și tehnică militară, dintr-o regiune într-alta, pe propriul teritoriu, de parcă ar fi o colonie. Vă puteți imagina că America s-ar obliga să nu mute pe teritoriile sale armatele la bunul său plac ? ”

          Situația în anul 2000: lumea o conduce SUA, în Europa funcțiile importante le ocupă Germania, Anglia și Franța și, ca să fim onești, credem că niciuna din aceste patru puteri nu își dorește ca Rusia să devină o țară puternică. Dimpotrivă! Occidentului îi convine ca Rusia să fie slabă, dependentă și supusă. Și să-i dea gaz, țiței și celelalte resurse naturale. Să i le dea și să tacă... și să nu ceară nimic în schimb. Ofensiv, dar adevărat. Pentru a privi adevărul în față trebuie să știi s-o faci. Noul Președinte a știut s-o facă! Tocmai din acest motiv,  Putin a și devenit antipatic Occidentului. Însă cu ce monedă plătești, cu aceea ești plătit.

Putin:

          ”Pregătirea pentru ofensiva generală împotriva Rusiei, America a început-o încă din primii ani 90. Desfășurarea elementelor antirachetă din Europa de est,  e doar o parte a acestui program. Motivul este apărarea împotriva rachetelor nucleare ale Iranului și ale Coreei de Nord. De existența a astfel de pericole ne-am putea doar imagina, deoarece, în momentul de față, acestea nu sunt, iar ceea ce ni se spune e o minciună. Astăzi nu există amenințări nici din partea Iranului, nici din partea Coreei de Nord. Asta am dovedit-o deja de mii de ori.  Astăzi, sistemele de apărare antirachetă sunt destinate, fără dubiu, neutralizării rachetelor cu potențial nuclear ale Federației Ruse. De ce? Deoarece radarele și sistemele antirachetă care împrejmuie granițele noastre vor închide teritoriul nostru până la Urali. Cu alte cuvinte, vor acoperi bazele nucleare terestre ale Rusiei. Aici e cheia! 
Ne vorbesc: „nu vă îngrijorați, nu le vom folosi împotriva voastră”. Însă, d.p.d.v tehnic, totul e posibil. Însă ei nu vor să dea nicio garanție că nu ne vor ataca, nici măcar una scrisă pe-o coală de hârtie. Haideți să nu uităm, că SUA este singura țară din lume care a folosit vreodată armament atomic. Și a făcut-o împotriva unei țări ne-atomice. Împotriva Japoniei.  Oare am șters asta din memorie? Nu! Nu putem uita! Și vom reacționa de fiecare dată împotriva amenințărilor externe. 
Acum o să dau voce unor lucruri foarte simple, banale, clare și care stau la baza celor ce se petrec între noi și Statele Unite. Noi suntem singura țară, în afară de SUA, care deține triada nucleară: pe pământ, în aer și în oceane. Și armele noastre sunt egale cu ale lor, atât ca putere, cât și ca număr. Anume această egalitate stă la baza multor decizii, menite să susțină Rusia. Când în Consiliul de Securitate al ONU ni se artă câte o pulbere, găsită, chipurile, pe teritoriul Bagdadului sau altundeva în Irak, și e definită ca fiind armă de distrugere în masă, iar sub acest pretext se merge în acea țară, pentru a lichida armata și a-l spânzura pe șeful statului, oricare ar fi acesta, ca apoi să ni se explice că, de fapt, acolo nu era niciun fel de armă de distrugere în masă, îmi vine un dubiu: sunt partenerii noștri sinceri? Am senzația că partenerii noștri nu vor colaboratori, ci vor vasali, vor să conducă, însă cu Rusia nu merge așa.”

Ce să-i faci... după plată și răsplată. Rusia iese definitiv din tratatul semnat înaintea tuturor de Gorbaciov, care limitează mișcarea trupelor și tehnici de război în țară, și a celui semnat de Elțîn, de reducere a numărului armelor strategice, START III. Cu alte cuvinte, Rusia și-a dezlegat mâinile pe care și le legase singură, pentru a renaște militar. Astfel demarează un proces lent, dar complet de renaștere și modernizare a tehnicii militare, abandonat, ca multe altele, la începutul anilor 90.

Putin:

          ”Noi vedem cum astăzi sunt puse la punct campanii belice și cum au succes. Din acest motiv, forțele noastre armate trebuie să treacă la treabă chiar de mâine! Atât în cazul tehnicilor clasice, cât și al celor puternic nuclereatizate - capitol la care stăm mai bine cu jumătate de pas decât americanii. Ei au punctele lor forte, pe mare, navele, de exemplu, noi pe ale noastre. Printre aceste puncte putem enumera complexul de rachete TOPOL M și noul complex balistic intercontinental, IARS. De asemenea, și complexul de rachete disponibil pentru submarine, BULAVA. Nu am spus nimic nou pentru nimeni, nicio surpriză! Lumea se schimbă și nu mai poate fi condusă pe aceleași scheme pe care s-a condus după WW II. Nici măcar cu foștii „colegi” nu se mai poate discuta ca până acum. Apar noi insidii și noi centre de putere. Toate acestea trebuie luate în considerare. Asta vreau eu să subliniez! Nu să condamn pe careva. Căci, dacă vom accepta aceste schimbări și vom lua poziție, doar așa vom putea crea condițiile unei situații mai stabile. În caz contrar, vom combate neîncetat conflinctele.”

Iar acum o concluzie la rece: în ultimii 12 ani, țara distrusă, degradată, cu care vecinii s-au purtat cu ostilitate, Rusia a reocupat poziția sa de vază pe arena jocurilor politice internaționale. În rând cu China, SUA și Europa occidentală. Și asta s-a putut realiza grație diplomației dure, pragmatice, precise și bine gândite! Cu toate că, în ultimii 12 ani,  granițele fizice ale Rusiei nu s-au schimbat deloc, Rusia a recucerit spațiu întins pe harta politică a lumii. Este un pas important, deosebit de important! Și asta nu trebuie s-o uităm și s-o protejăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu