vineri, 31 iulie 2015

”Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială”: O nouă boacănă a lui Victor Ponta? Reacția democratică a lui Liviu Dragnea

          Potrivit Mediafax, guvernul a aprobat în 22 iulie 2015 un proiect de lege privind înființarea ”Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, un organism care va avea rol de supraveghere a sistemului financiar naţional, iar preşedintele acestui comitet va fi guvernatorul BNR.”

          Probabil că răzgândaciul Ponta a primit o nouă poruncă, la care a răspuns cu ”Am înțeles, să trăiți!” Și, uite așa, Neclintitul de la B”N”R, care are diagnosticul ”aude voci interioare” și care ne controlează calitatea vieții prin moneda ”națională” conform acestor ”voci”, își lățește și mai mult puterea.

          În timpul interviului de la Antena 3, Liviu Dragnea a spus că nu a ştiut despre existenţa acestui proiect. Apreciez că reacția lui a fost una democratică: ”Aşa ceva nu se poate (...) Eu ce să înţeleg, că nu mai există Guvern, Parlament, Preşedinţie?"; "nu pot nouă oameni, indiferent cât ar fi de buni şi de bine intenţionaţi, să decidă tot, deasupra Guvernului, a Parlamentului".

          Mă întreb: dacă Dragnea va fi cheamat la ambasada americană pentru sprijinirea acestui proiect, va presta? Ar putea da bine la dosarul de la DNA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu